Basisscholen

KIWANIS DOETINCHEM CITY SWIM 2018, op 27 mei 2018 in zwembad Rozengaarde te Doetinchem.

Wat is het doel van de Kiwanis Doetinchem City Swim?
Kiwanis Doetinchem City Swim is een geweldig mooi zwemfeest voor jong en oud met het doel om geld in te zamelen voor Manege Zandewierde. De ambitie is een paard te kopen, waarmee kinderen met een beperking zich naar hartelust kunnen ontspannen. Het moet wel een rustig en lief paard zijn, maar daar hebben ze bij Manege Zandewierde verstand van.

Kunnen kinderen van een basisschool ook meedoen aan de Kiwanis Doetinchem City Swim 2018 in Zwembad Rozengaarde?
Ja, juist de kinderen van basisscholen die in het bezit zijn van minimaal een zwemdiploma A en in goede gezondheid zijn, kunnen meedoen aan de Kiwanis Doetinchem City Swim. Wij hebben daarvoor speciale banen in het 25 meter bad gereserveerd. Je kunt in de middag individueel zwemmen (500 of 1.000 meter). In de ochtend kun je met kinderen uit jouw klas of school in een estafette met 20 kinderen 25 meter zwemmen, of met 10 kinderen 50 meter zwemmen om dat nieuwe paard mogelijk te maken voor Zandewierde. Zo leggen jullie samen de 500 meter af. Dat noemen we een “Zweedse estafette”.

Kinderen zwemmen dan voor kinderen met een beperking.

Hoe schrijf je de kinderen van een basisschool in voor de Kiwanis Doetinchem City Swim?
Ieder kind dat meedoet schrijft zich in op de website www.kiwaniscityswim.nl. Het is natuurlijk mogelijk dat sommige kinderen meerdere keren 25 of 50 meter willen en kunnen zwemmen. Dan bestaat het team uit minder dan 20 of 10 kinderen.
Wat gaan de leerlingen van de basisschool doen?
Op de basisschool worden formulieren gedownload vanaf de website www.kiwaniscityswim.nl onder het kopje “basisschool”. Met deze formulieren gaan de leerlingen huis aan huis en/of bij familie en/of vrienden langs om hun uiterste best te doen om zoveel mogelijk sponsoring voor de aankoop van ons paard voor Manege Zandewierde te krijgen. Hun gehele opbrengst zal ten goede komen aan deze goede doelen.

Het geld is opgehaald en dan?
De basisschool wordt vriendelijk verzocht al het opgehaalde geld, via iDeal op de website www.kiwaniscityswim.nl over te maken. Dat vinden wij het fijnste.
Het is ook mogelijk het geld met de lijst contant te storten bij de inschrijfbalie in de hal van zwembad Rozengaarde op 27 mei a.s.

Zijn er ook prijzen te winnen?
Jazeker. De school die het hoogste bedrag aan sponsoring heeft binnengehaald ontvangt een speciale prijs.

Ieder kind dat heeft deelgenomen aan de City Swim krijgt gratis toegang tot de SkyZone in het zwembad Rozengaarde. Beleef het avontuur en spring, klauter je een weg door het parcours van de Superjump, Softplay, Crazyclimb, Active Cage en de High Rope Course. Normaal kost de toegang tot de Skyzone € 7,50.

Hoe zit het met de veiligheid?
Het zwembad heeft een goed veiligheidsplan. Er zijn voldoende EHBO-ers aanwezig. Ieder kind krijgt gratis een badmuts en krijgt daar op een nummer zodat ieder kind herkenbaar is. Daarom is het verplicht dat ieder kind deze badmuts draagt!
Verder zij er voldoende officials en vrijwilligers van de zwemvereniging de Nieuwe Doetinchemse Dolfijnen aanwezig om de kinderen goed te begeleiden.

Kunnen fans komen kijken?
Er is een mooie tribune van waar naar de prestaties van de kinderen kan worden gekeken. Natuurlijk moeten deze kanjers door ons allemaal enthousiast aangemoedigd worden.

Zijn er nog meer vragen?
Bel met 06-5134 4191.

Download sponsorformulier